Visionen för Ryttargården

En ny stadsdel växer fram i anknytning till Ryttargårdskyrkan där delar av vår mark har blivit bostäder. Vi tänker oss att det ska finnas studentbostäder med gott om gemenskapsutrymmen. Det finns trygghetsboende för äldre med ett stort utbud av sociala aktiviteter. Vi har också sålt mark där byggföretag har uppfört vanliga lägenheter. Dessutom har vi ett antal små lägenheter att erbjuda i vårt månfaldsboende för den som behöver en bostad och ett nytt sammanhang.

Vår kyrka har fått utökade lokaler där vi driver café-och lunchrestaurang. Det finns lokaler där Liljeholmens folkhögskola erbjuder kurser. Förutom vår fritidsverksamhet driver vi också en förskola för områdets barn.

Vi skapar ett blandat och integrerat bostadsområde, där människor med olika åldrar, nationaliteter och social bakgrund berikar varandra och förenas i en gemensam vilja till omsorg om varandra och andra.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.