Visionen för Ryttargården

För några år sedan började en dröm att växa fram i Ryttargårdskyrkan: Tänk om vi skulle kunna skapa något helt nytt på vår tomt – något som skulle kunna möta många behov för vår stad! 

Nu börjar drömmen få allt tydligare konturer.

Det vi ser framför oss är en helt ny del av staden, byggd i nära anslutning till Ryttargårdskyrkan och den intilliggande Grenadjärparken. Vi vill se ett område som kännetecknas av mellanmänsklig värme och där människor med olika ålder, nationalitet och social bakgrund berikar varandra i en gemensam omsorg. Vi vill se ett område där Guds kärlek präglar våra relationer och vårt sätt att leva. I planen ingår bland annat studentbostäder med inbjudande gemenskapsytor och ett trygghetsboende med ett stort utbud av sociala aktiviteter för äldre. Dessutom vill vi kunna erbjuda ett antal små lägenheter i ett mångfaldsboende för den som både behöver en bostad och ett nytt sammanhang. Det kommer också att finnas vanliga lägenheter.

Förutom olika typer av bostäder ser vi framför oss en plats där människor får växa genom utbildning. I planerna ingår en förskola, och vi vill skapa ett bildningscenter där Liljeholmens folkhögskola kan erbjuda kurser. Nya Ryttargården kan bli som ett växthus – en plats för hela livet, och där kan ett nytt café och en lunchrestaurang bli ett nav där många kan mötas.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.