Visionen för mångfaldsboendet

Vi vill möta och hjälpa dig som behöver ett nytt sammanhang, en trygg miljö och en grogrund för nystart i livet. Ledorden är inkludering, stöd och en plats som möter behov. Mångfaldsboendet kanske är någons första egna bostad, en egen adress och en plats som blir ett hem. Inte bara själva lägenheten, utan hela stadsdelen ska göra det möjligt. Här kan vi som församling se oss som sända till dig som har behov och bor i Linköping.

Det praktiska

Vi tänker oss att mångfaldsboendet består av små, enkla lägenheter samt ett fåtal större, som vi kan erbjuda den som av sociala skäl har svårt att hitta ett boende inom den ordinarie bostadsmarknaden. Det kanske finns behov av ett nytt sammanhang, kanske saknas ett naturligt nätverk. Mångfaldsboendet ska erbjuda inkludering och möjlighet för den som vill att kunna bidra med det den kan. Det kan vara nyanlända som fått uppehållstillstånd, ensamkommande ungdomar, ungdomar och vuxna som tidigare bott i kommunens stödboenden eller kanske personer som bor i en bostad med särskild service men nu kan klara ett självständigt boende.

Planen är att lägenheterna kommer att vara uppblandade med studentlägenheterna.

Kontaktuppgifter till arbetsgruppen

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.